Pages

Knowing me!!

My photo
she's BLUR..she's SLEEPY..she's ERRATIC..she's SARCASTIC..she loved NICE FINGERS..she loved to be BOOK WORM..she loved SEPET EYES..she addicted to MIRROR..she addicted to NON-MALAY MOVIE.. she addicted to TAGALOG..she ANTI TAUGE TEGAR :) yeah she is what she is..if YOU dont like..what she can say;"like i care?"..

Friday, January 14, 2011

terpanggil utk menulis

title xde kena mengena pun..hahaha
meh sini,ada cerita sikit nak cerita kat korang semua..
ceritanya bertajuk 'Degree'

sekarang ni ramai orang yg boleh di panggil DEGREE HOLDER..maka awak-awak,kita-kita semua tak perlu laa nak belagak ya bila ada degree..
ok bukan nak cerita pasal ni tp nak cerita pasal bdk yg TENGAH buat degree dan cuba untuk belagak!

A : Study sini ke?
B : A'ah..kat UiTM..
A : ohhhhhh (aku pun study kt UiTM gak)
B : Bdk degree..(dgn belagak)
A : Oh ok.. (aku pun bdk degree jugak)

what the..u know laa kt UiTM KBM tu mmg semua buat degree kot.dis sem jek baru ada Diploma in Tourism.
and u know what si A tu budak FINAL SEM..takde laa pulak rasa nak belagak kan!
sembang punya sembang baru laa A tahu bdk B and the geng tu baru 2nd sem..apakah??
perlu ke ko nak belagak bila kau buat degree kan?tak perlu kot.lgpun baru sem 2..yg final sem ni pun tak ada hati nak belagak pun..
moral of the story "kita tak perlu nak belagak bila kita dah jd senior even in 2nd semester,hidup ni mcm roda babe.sekejap kita kt atas sekejap kita kat bawah. and bila kita kat final sem pun jgn lah nk belagak juga sebab maybe kita boleh ter-sangkut paper ke..(selisih malaikat 44) maka kita jd lah biasa2 jek.manusia semuanya sama di sisi Allah s.w.t."

maybe org yang educated ada kelebihan dia but jgn lupa org yg tak berpelajaran tinggi itu tidak semestinya dia BODOH. mungkin diaorg kurang cerdik dari segi pelajaran tp diaorg sgt hebat dlm bidang yg lain..


meh dgr cerita saya pasal buku teks pulak :)

see see see..comel kan cover buku ni?
that's the reason why i bought this textbook for the first place :)
cover dia sgtttttttttttttttttt COMEL like comel's comel :)
and this is my FIRST text book for my degree..sumpah tak tipu..
masa sem2 lepas tak pernah pun nak beli textbook yg besar gabak mcm ni..
selalu tu pinjam or photostat jek..disebabkan buku ni tersgt comel maka saya pun beli :)
hahahahaha and haaaa semalam ada bdk tegur "buku awak ek?comel laaa cover dia!"
i was like "a'ah..comelkan?sebb tu beli.."

ok bye..see u next time yar :)

2 comments:

farah said...

aku pon sama gak..buku first beli for degre..hehehe..buku tu comel sgt..

Cik Pikah said...

hahaha..
aku igt aku sorang jek buat perangai tak senonoh(tak beli buku teks)..
ko pun sama rupanya..
but damn serious..cover dia sgt comel..wakakaka